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ヨトヴァ マリア イヴァノヴァ
YOTOVA MARIA IVANOVA
YOTOVA MARIA IVANOVA
所属
食マネジメント学部 食マネジメント学科
職名
准教授
論文
1.
2022/03
Acceptance of milk and dairy products in rice-centered food cultures: A comparative study of consumer practices in South Korea and Japan │ 立命館食科学研究 │ 7,319-330頁 (共著)
2.
2022/03
健康と嗜好の乳食文化―韓国のバナナ牛乳を中心として │ 日本家政学会誌 │ 73 (2),109-114頁 (共著)
3.
2021/10
イースターの食卓からみるブルガリア人の世界観と美意識 │ 食文化誌 vesta │ (124),22-25頁 (単著)
4.
2017/12
The “goodness” of homemade Yogurt: self-provisioning as sustainable food practices in post-socialist Bulgaria │ Local Environment │ 23 (11),1063-1074 (単著)
5.
2017/10
Ethnographic heritage as a branding strategy: a case study of yogurt in Bulgaria and Japan │ Global Economic Review │ 47 (1),47-62 (単著)
6.
2016/12
“Right” food, “responsible” citizens: state-promoted food education and a food dilemma in Japan │ Asian Pacific Viewpoint │ 57 (3),326-337 (単著)
7.
2015/04
ブルガリアの香り―五感に働きかけるダマスクローズ― │ 食文化誌ヴェスタ │ 98,24-27 (単著)
8.
2013/06
ブルガリアの乳食文化―失われつつある伝統、創られつつある伝統― │ 人権と部落問題 │ 65 (7),56-61 (単著)
9.
2012/03
ブルガリアのポスト社会主義期におけるヨーグルトの表象―トラン地域の博物館展示を事例として― │ 総研大文化科学研究 │ 8,159-176 (単著)
10.
2012/03
プロバイオティクスヨーグルト―ブルガリアの伝統食品からグローバルな健康食品へ― │ ケフィアニュース │ 19 (1),11-16 (単著)
11.
2011/12
Bulgaria, the homeland of yogurt: traditional food as ethnocentric discourse │ 36 (4),33-55 (単著)
12.
2011/08
ブルガリア中央部・バルカン山脈地域における乳加工体系―カビを利用した熟成チーズの発達史論考― │ ミルクサイエンス誌 │ 60 (2),85-98 (共著)
13.
2010/12
ブルガリア南西部の乳加工体系 │ ミルクサイエンス誌 │ 59 (3),237-253 (共著)